kisvarda

Hétfőn ternopili gyerekek egy újabb csoportja érkezett Kárpátaljára pihenni

Folytatódik az Ukrajnai gyerekek Kárpátaljai üdültetése projekt, melyet Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma támogatásával a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás valósít meg, együttműködésben Magyarország Ungvári Főkonzulátusával.

Ternopili gyerekek egy újabb csoportja érkezett meg Kárpátaljára 2022. augusztus 29-én, akik a Jánosi Helikon hotelben pihennek majd.

A gyerekek egy hosszas és kimerítő vonatozást követően érkeztek meg Munkácsra, ahol Jevcsák Judit, a Tisza ETT igazgató-helyettese várta és köszöntötte őket.

A hotelbe történő megérkezést követően a gyerekek fáradságot nem ismerve vetették bele magukat a programokba. Délután a helyi Dínó-parkot keresték fel, ahol aktívan töltötték az időt.

Kedden Munkács városának nevezetességeivel ismerkedtek, felkeresték a várat, valamint a Kárpáti szanatórium területén található Schönborn kastélyt.

A hét további részében strandolás, a Szelíd Lovas Központ meglátogatása, lekvárfőzés, kézműves foglalkozások és sok egyéb érdekes programok várják majd a gyerekeket, akik a tervek szerint vasárnapig maradnak Kárpátalján.