kisvarda

Hazautaztak Kárpátaljáról a harkivi gyerekek

Lezárult a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (Tisza ETT) „Ukrajnai gyermekek pihenésének biztosítása Kárpátalján” elnevezésű projektje.

A projekt Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma pénzügyi támogatásával valósult meg. A projekt keretében 38 Harkiv megyei gyermeknek és 4 felnőtt kísérőiknek volt lehetősége pihenni és kikapcsolódni Kárpátalján, a beregszászi járási Helikon hotelben augusztus 17-23 folyamán.

Az ide érkezett gyermekek naponta átélik a könyörtelen háború borzalmait. Az egy hetes pihenés tartalmas és változatos programokat, kulturális eseményeket, történeti kirándulásokat tartalmazott.

Az egyhetes pihenés változatos és tartalmas programokat kínált. A gyerekek minden nap kirándultak, felkeresték Kárpátalja történelmi helyszíneit, várakat és múzeumokat látogattak, termálmedencékben és aquaparkokban pihentek.

A fentieken kívül volt számos aktív pihenési lehetőség, lovaglás, íjászat, játék a friss levegőn, kreatív képességek fejlesztése, kézművesedés.

A Tisza ETT őszinte köszönetét fejezi ki a sokszínű program aktív közreműködőinek, akik mindent megtettek a gyerekek gondtalan pihenéséért: Bíró Tibornak, a Helikon Hotel igazgatójának és Szibert Klára helyi szervezőnek, akik gyermekek gondtalan pihenéséről gondoskodtak kora reggeltől késő estig.

Köszönetünket fejezzük ki továbbá Oleksij Ivancsonak, a Kaszonyi Termálfürdő igazgatójának a kellemes pihenésért és feltöltődésért, Mykhailo Belekanychnak, a Munkácsi „Palanok” vár igazgatójának, Vigyikán Attilának a jánosi „DinoPark” igazgatójának a támogatásért és az érdekes kirándulásokért.

Feladatunk az volt, hogy nyugodt környezetben biztosítsuk a gyerekek számára, hogy újra gyerekek lehessenek, hogy gondtalanul, feltöltődésként éljék meg ezt a pár napot.

Hisszük, hogy ez a kárpátaljai pihenés pozitív élményt jelentett mindannyijuk számára, és felejthetetlen élményt biztosít a mindennapok során és a jövőre nézve egyaránt. 

Bízunk abban, hogy ez az egy hét a pozitív gondolkodás, a remény, az önmagukba és a jövőbe vetett hit forrása lesz a jövőben minden résztvevő gyerek számukra.