kisvarda

Sportnap Visken a ternopili gyerekek részvételével

Negyedik napja pihen Kárpátalján a Ternopili Real Madrid Sportiskola 32 tanulója négy felnőtt nevelő kíséretében, akik mindnyájan a Viski Zöldturizmus Szövetség vendégszeretetét élvezik.

Az elmúlt napok során a gyerekek megismerkedhettek a környék nevezetességeivel, valamint aktív kikapcsolódásnak a részesei is lehettek.

Kedden a Szineviri Nemzeti Park területére látogattak, ahol a nemzeti park igazgatója Mikola Derbak személyesen fogadta a csapatot. Megtekintették a park legnagyobb látványosságát a Szineviri-tavat, valamint a néhány éve üzemelő medve rezervátumot is.

Szerdán a Sajáni mini állatkert megtekintését követően megkóstolták a helyi ásványvizeket, valamint aktívan pihentek a viski Tulipán hotel Aquaparkjában.

Csütörtökön a fiatalok sportnap keretében mérték össze tudásukat, amikor is három csapatra osztva tartottak edzéseket, és egyéb ügyességi vetélkedőket, valamint rendeztek futballmeccset is.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Magyarország Ternopili Tiszteletbeli Konzulátusának konzulja, Tetjana Csubak, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja Kuti László, Magyarország Beregszászi Konzulátusának vezető konzulja dr. Erdei Péter, a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás igazgatója Szabóné Cap Andrea és igazgatóhelyettese Jevcsák Judit, Visk polgármestere Jaroszlav Hajovich a Viski Zöldturizmus Szövetség elnöke Ötvös Ida, valamint a tv és sajtó munkatársai.

A ternopili csoport vezetője, Marina Levenok mondott köszönetet a gyerekek nevében valamennyi szervezőnek, akik a gyerekek számára lehetővé tették ezt a pihenési lehetőséget, akik életre szóló, feledhetetlen emlékeket szerezhettek az itt eltöltött néhány nap során.

A rendezvény végén átadásra kerültek a megérdemelt kupák és érmek, valamint a Xylem Water Solutions Magyarország Kft. által biztosított ajándékcsomagok.

A gyerekek pénteken Huszton és környékén terveznek kisebb kirándulást tenni, majd az aquaparkban töltik aktívan a délutánt. Szombaton kézművesnap és táncház várja őket a Viski Tájházban, és vasárnap az ebédet követően indulnak haza.

A Ternopoli gyerekek üdültetése a Tisza ETT szervezésében, Magyarország Ungvári Főkonzulátusa és Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.