kisvarda

Lezárult a Tisza ETT egy újabb projektje

Lezárult a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (Tisza ETT) „Ukrajnai gyerekek kárpátaljai pihenésének biztosítása” elnevezésű projekt és ezzel együtt a nyárnak is vége lett.

160 gyereknek volt lehetősége Kijevből, Hmelnyickből, Irpinyből, Ivano-Frankivszkból, Ternopilből és Lembergből vidékünkön pihenni, feltöltődni és újult erővel elkezdeni az idei tanévet. Két hét alatt sok szervezési probléma, gond adódott, ugyanakkor melegséggel, örömmel töltődött fel a lélek. Minden a gyerekek érdekében történt, akik többségének egy szörnyű háború borzalmait kellett testközelből átélni.

Összességében tartalmas, változatos programokkal és kulturális eseményekkel teli napok voltak ezek. Aktív kikapcsolódás a szó tágabb értelemében.

A Tisza ETT köszönetét fejezi ki Magyarország Ungvári Főkonzulátusának, személyesen is Bacskai József főkonzul úrnak a projekt előkészítésében és megvalósításában való bizalomért, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának a pénzügyi támogatásért, Magyarország tiszteletbeli konzuljainak Tetjana Chubaknak (Ternopil), Larisa Melehnek (Lemberg) és Vasil Vishivaniuknak (Ivano-Frankivszk) a kezdeményezésért.

Őszintén köszönjük partnereinknek, akik nagyszerű munkát végeztek és mindent megtettek a gyerekek gondtalan pihenéséért: Bíró Tibornak, a Helikon Hotel igazgatójának, Ötvös Idának, a Viski Zöldturizmus Szövetség elnökének, a helyi szervezőknek Kudlotyák Krisztinának, a Terrareklám Kft. igazgatójának és Szibert Klárának, akik kora reggeltől késő estig vigyáztak a gyerekekre.

Köszönetünket fejezzük ki továbbá Mikola Derbaknak, a Szineviri Nemzeti Park igazgatójának, Mikhail Belekanichnak, a Munkácsi vár igazgatójának és Pallagi Mariannának, a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet igazgatójának a tartalmas programokért és érdekes kirándulásokért. A gyerekek jelentik a jövőt. Tekintetük a lelkiismeretünkhöz szól.

Napjainkban, ebben az országban uralkodó a nyugtalanító időszakban különleges felelősségük van a felnőtteknek a gyermeki lélek formálásában. Bízunk abban, hogy közös erőfeszítéssel sikerült a gyerekek számára örömet és felejthetetlen emlékeket szerezni Kárpátalján, békés környezetben, szeretetben, kedvességgel.